Een goede zakelijke portretfoto maakt een gepaste eerste indruk

We kunnen er in dit digitale tijdperk niet meer omheen: een profielfoto laat de eerste indruk op iemand achter. Tegenwoordig wordt een zakelijke portretfoto vaak gemaakt om op sociale media of een website te plaatsen. Hoe gezellig een vakantiefoto er ook uitziet, het is minder geschikt voor die professionele indruk die je (potentiële) cliënten of werknemers wilt geven. Bij een portretfoto is het daarom belangrijk om eerst te achterhalen wat het model wil uitstralen. Je krijgt immers nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken.

 

Een juiste balans tussen professionaliteit en persoonlijkheid

Een zakelijk portretfoto is een manier om jezelf te promoten. Het zorgt ervoor dat mensen je onthouden, je zelfverzekerd overkomt en men sneller contact met je opneemt. Een profielfoto moet uitstralen dat je een professioneel in je vak bent en dat mensen jou als deze professioneel kunnen vertrouwen. Hiernaast is het belangrijk dat ook jouw persoonlijkheid subtiel naar buiten komt. De persoonlijkheid is vaak juist dat stukje waar mensen naar op zoek zijn: komt de persoon warm, vriendelijk, open, spontaan over?

 

Creativiteit valt op

Hoewel een zakelijke portretfoto er altijd professioneel uit wil zien, betekent dit niet dat we niet creatief te werk kunnen gaan. Zo kan portretfotografie altijd gecombineerd worden met interieur- en architectuurfotografie van het bedrijfspand. Voor iemand die in de bouw werkt, kan een foto met een bouwmachine mooi uitkomen, terwijl we bij creatieve personen hun kunst kunnen gebruiken. De opties zijn hier werkelijk eindeloos en het uitdagende aan portretfotografie is juist het naar boven brengen van een stukje persoonlijkheid in een professionele wereld. En van een beetje uitdaging houden we wel.

 

De professionele portretfoto’s van Huib Nederhof

Niet iedereen is even natuurlijk voor een camera. Daarom vind ik het belangrijk dat jij je op je gemak voelt, zodat dit ook terugkomt in de foto’s. Eerst hebben we een gesprek om te achterhalen wat het doel precies is van de fotoshoot. We kijken naar jouw functie binnen het bedrijf en waarom je een zakelijke profielfoto nodig hebt. Bovendien kijken we naar wat je precies wilt uitstralen. We bespreken ook welke kleding geschikt is voor de shoot. Natuurlijk kijken we naar de locatie waar we de foto’s maken: misschien is het bedrijfspand of jouw werkplek de juiste locatie, of complimenteert een witte muur jouw foto beter. Tijdens de fotoshoot geef ik je ook aanwijzingen zodat je het beste wordt vastgelegd: we zorgen ervoor dat jouw jasje goed zit en trekken de stropdas recht.

Voor een fotoshoot op de werkvloer kan je kiezen voor spontane foto’s, maar ook een professionele studio is gemakkelijk en snel gebouwd. Alle werknemers worden dan in een hoog tempo gefotografeerd met dezelfde achtergrond en licht.

Hoe lang de fotoshoot duurt ligt helemaal aan jezelf. Jij bepaalt hoeveel tijd en/of geld je wilt uitgeven. Ik maak verschillende foto’s met afwisselende achtergronden en achteraf selecteer ik de beste foto’s. Hieruit kan je een selectie maken van de foto’s die je wenst. Vervolgens bewerk ik de foto’s nog even na, zodat je helemaal tot je recht komt in een professionele portretfoto met een passende portie persoonlijkheid.

Heb je ook interesse in de mogelijkheden van de zakelijke portretfotografie van Huib Nederhof? Neem dan vandaag nog contact op om de opties te bespreken.

 

Boek een kennismakingsgesprek

Geen categorie | | No Comments

Comments are closed.

«