Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Panorama fotografie Rotterdam

Home » Panorama fotografie Rotterdam

Panorama fotografie

Panorama fotografie is voor de professionele fotograaf in Rotterdam Huib Nederhof een grote passie. De panorama’s die hij maakt zijn altijd in een hele hoge resolutie gemaakt.
Rotterdam is een stad die zich goed leent voor panorama fotografie door zijn hoogbouw en havens.

Panorama fotografie Rotterdam

Veel van de door Huib gemaakte panorama’s zijn te zien en te koop bij Galerie Urban Photos Pannekoekstraat 54a in Rotterdam en kan in beperkte oplage in diverse afmetingen worden aangekocht.
Er zijn niet veel locaties geschikt voor het maken voor panorama fotografie.
Een panorama moet van links naar rechts boeiend blijven. Ik spreek van een panorama foto als de verhoudingen van de hoogte en breedte minstens 1 staat tot 3 is.

Panorama fotografie

panorama fotografie bij de Capelsebrug.

Het simpelst is om een ultra groothoek op de camera te gebruiken en dan de boven- en onderkant weg te snijden. Dan heb je een panorama maar geen panorama die geschikt is om groot af te drukken. De resolutie is dan eigenlijk te laag.
Meestal maak ik die door meerdere foto’s aan elkaar te koppelen zodat er een veel hogere resolutie wordt verkregen. Sommige panorama’s die ik gemaakt heb, bevatten meer dan 120 individuele foto’s. Het vereist veel en secuur werk in de nabewerking.
Een auto die bijvoorbeeld op een eerdere opname links in het beeld is gemaakt mag niet terug komen op een foto elders op de panorama.
Veel tijd kost het controleren of er geen kleur en bewegingsverschuivingen van bijvoorbeeld takken en wolken in beeld komen.

Naast zijn specialisme in panorama fotografie voor Rotterdam en de rest van Nederland is Huib ook beschikbaar voor diverse vormen van fotografie. Dus ook voor bijvoorbeeld, interieurfotografie, bedrijfsreportages of industriefotografie kunt u bij hem terecht.

Een ander specialisme van hem, dat verwant is aan panoramafotografie, zijn de zogenoemde VR roundshots. Met deze vorm van fullscreen 360 x 180 graden fotografie kan een omgeving op een dynamische en interactieve manier worden weergegeven op het internet.

 

Panorama fotograaf Rotterdam

panorama fotografie

Comments are closed.