Fotografie Rotterdam

Home » Fotografie Rotterdam

Fotografie Rotterdam

Huib Nederhof weet als inwoner van Rotterdam als geen ander, hoe hij op een foto, Rotterdam kan vastleggen. Al vele jaren richt deze veelzijdige en professionele fotograaf zijn camera met name op Nederlands grootste havenstad. En haar directe omgeving.Vooral de schoonheid van verval. Met een daarbij behorend lichtval intrigeert hem. In zijn fotografie Rotterdam is Huib altijd op zoek naar vervallen locaties. Of naar onopvallende plekjes waaraan de meeste mensen zonder omkijken voorbijlopen. Met veel gevoel voor sfeer maakt hij zo menig foto van Rotterdam en haar verborgen schoonheid.

Huib belicht in menig foto Rotterdam op speciale wijze

In zijn fotografie mbt Rotterdam besteedt Huib Nederhof grote aandacht aan details en kwaliteit. Veel fotografie is tot stand gekomen door de foto te maken op het juiste moment. Situatie en licht moeten optimaal zijn.

Fotografie Rotterdam

Fotografie Rotterdam

Voor sommige foto’s van Rotterdam is hij vele malen op de locatie geweest. Dit om te zien dat het geen zin heeft om de foto te maken.
Dat is vaak met goede fotografie het geval. Het maken van de foto duurt een fractie van een seconde. Maar de voorbereiding kan heel veel tijd kosten. Handig is het dan om er midden in te wonen.

 

Soms laat hij meerdere digitale opnames op de computer onzichtbaar in elkaar over lopen. Zo wordt er één groot high resolution panoramafoto van Rotterdam gecreëerd. De gebouwen en haar mensen worden daarin op bijzondere wijze gevangen.
Er staat een flinke verzameling hier op de website. Het geeft een mooi verloop van de bouwlust van de afgelopen jaren in Rotterdam. Ook de Rotterdamse haven is flink veranderd. De Rijnhaven is zo goed als afgesloten voor de scheepvaart.
De Maashaven bevat tegenwoordig veel minder binnenschepen dan 10 jaar geleden. De containeroverslag is enorm toegenomen. Helaas minder fotogeniek. Ook buiten de stad. Europoort is voor de fotograaf minder goed bereikbaar.

Huib Nederhof fotografie: Rotterdam en meer

Huib maakt veel autonoom werk. Vaak staat in deze fotografie Rotterdam centraal. Deze foto’s kunnen kunnen in beperkte oplages en op groot formaat worden aangekocht bij Galerie Urban Photos. Daarnaast neemt hij echter ook uiteenlopende opdrachten aan.

Niet alleen als u een bijzondere panorama foto van Rotterdam wilt, kunt u dus bij hem terecht. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een portret- of interieurfotograaf? Wilt u een professionele bedrijfsreportage laten maken? Of gaat uw interesse uit naar architectuur- of industriefotografie? Het is allemaal mogelijk.

Panorama Rotterdam

Fotografie Rotterdam