Fotograaf Huib Nederhof

Industriefotograaf

Industriefotograaf voor de metaal, constructie en bouw.

Een Industriefotograaf verzorgt de fotografische weergave van onderwerpen met een industriële productie. De nadruk wordt gelegd op de middelen van de productie, het productieproces of in de bredere zin van hun effecten.
In contrast, de staande product fotografie met de focus op de geproduceerde goed.
Voor een goede industriefotograaf Rotterdam is het belangrijk dat de fotograaf kennis en binding heeft met de materie. Meedenken en een goed inlevingsvermogen heeft in de wensen van de klant is een vereiste.
Daarbij creatief is met de vaak beperkte mogelijkheden die er vaak zijn.
De veiligheidsvoorschriften begrijpen en altijd respecteren is nog een vereiste.

Industriefotograaf in Rotterdam

industriefotografie in Rotterdam

Huib Nederhof heeft in zijn jonge jaren een technische opleiding gehad. Na zijn opleiding heeft hij jaren gelang gewerkt in de technische industrie.
Hierdoor begrijpt en kan hij goed omgaan met de man op de vloer. Begrijpen wat belangrijk is en wat benadrukt dient te worden met de fotografie.
Huib heeft diverse klanten waarvoor hij industriële processen fotografeert en kolencentrales fotografeert over de hele wereld.
Klanten waarvoor hij units fotografeert voordat ze naar het project gaan. Meestal moeten deze nog even snel in de werkplaats gefotografeerd worden. Dit vaak tussen allerlei andere werkzaamheden die er in een werkplaats zijn.
Dit laatste, het in korte tijd fotografen van een installatie of unit, is een echt specialisme geworden.

Het fotograferen van glanzend staal in een werkplaats met vaak combinaties van daglicht en de elektrische verlichting is heel lastig. Een werkplaats geeft heel verschillende en lelijke kleurzwemen welke zeer lastig te verwijderen zijn.
Het vrijstaand maken van de unit of installatie is een secuur en arbeidsintensief werkje.

Industriële fotograaf in Rotterdam

Industriële fotografie zelf wordt gebruikt als voor commerciële fotografie van een bedrijf. Dit ten behoeve van externe presentatie. Het presenteren van technische ontwikkeling en de door een bedrijf behaalde resultaten.
Het kan een presentatie zijn van het arbeidsproces in een werkplaats van het assembleren van ingekomen goederen.
Maar ook een fotoreportage voor een verslag van het gehele bouwproces van een hal of installatie.

industriefotograaf

industriefotograaf

Industriële fotografie vraagt om technisch inzicht en improvisatie talent.
Het is altijd mooi om achter de techniek en de machines ook het contact met de mensen te zoeken.
En door met hen te praten de productieprocessen beter te begrijpen. Industriële fotografie vraagt om technisch inzicht en improvisatie talent. In de afgelopen jaren heb ik al heel wat bijzondere bedrijfsprocessen in beeld gebracht.
Met industriële fotografie vatten we de essentie van uw productieproces in beelden.

 

Industriefotograaf Rotterdam

Industriefotograaf Rotterdam

De foto’s kunnen gepresenteerd worden in brochures, websites of op beurzen.
De omgeving van Rotterdam bevat veel industrie. Deze varieert van chemische fabrieken, scheepvaart,constructiebedrijven en voedselindustrie.
Productie- en logistieke processen zijn er ook volop om te fotograferen.

industriefotografie

industriefotografie

 

Industriële fotografen zijn degenen die de website van een bedrijf leven te geven, door foto’s te maken van producten, machines en / of apparatuur die een bedrijf kunnen helpen om succesvol te zijn. Met mijn beelden overtuigt u uw klanten van de kwaliteit van uw producten en diensten.

Voor mooie beelden van uw fabrieksmedewerkers, productieprocessen en bouwprojecten bent u bij mij aan het juiste adres!

Fotograaf industrie

Industrieel fotograaf – Fotografie voor industrie: de ideale aanpak

Beelden van de industriële fotografie en bedrijfsreportages worden gebruikt voor bedrijfsrapporten, brochures en advertenties.
Daarnaast worden de beelden ook voor de website en sociale media ingezet zodat u meerdere verschillende media kunt bedienen.
fotografie industrie
Als industriefotograaf ben je getraind om te kijken naar wat de omgeving biedt aan de mogelijkheid voor lichteffecten die je nergens anders zult zien.
Vonken van industriële apparatuur, schaarse maar intens heldere kunstmatige verlichting, roodgloeiend gloeiend metaal en natuurlijke verlichting die door vuile ramen naar binnen stroomt, creëren allemaal gevarieerde en fascinerende visuele effecten.
Industriële sites bieden volop mogelijkheden om fascinerende fotografische beelden te creëren. Fabrieken, scheepswerven, mijnen en fabrieken zijn slechts de plek om naartoe te gaan voor industriële fotografie.
Van zanderige machines, zweterige werknemers, onverzorgde industriële landschappen en intrigerende verlichtingsmogelijkheden – ze hebben het allemaal en ik vind het prachtig om het in beeld te brengen.
Natuurlijk hou ik wel rekening waar u het als opdrachtgever voor wilt en kunt gebruiken. Ik zorg er voor dat er geen onveilige situaties worden gefotografeerd of dat er bedrijfsgeheimen in beeld gebracht worden.
Foto’s welke ik op mijn website plaatst die ik bij een opdrachtgever heb gemaakt, zal ik bij enige twijfel altijd om toestemming vragen.
Het industriële gezoem van het stadslandschap lijkt een leven op zichzelf aan te duiden. Maar het zijn mensen die in het hart van de machine staan.
Mensen fotograferen op het werk kan opdringerig aanvoelen, maar vaak zijn mensen blij dat hun foto wordt genomen. Het is altijd mooi om achter de techniek en de machines ook het contact met de mensen te zoeken.
En door met hen te praten de productieprocessen beter te begrijpen. Industriële fotografie vraagt om technisch inzicht en improvisatie talent. In de afgelopen jaren heb ik al heel wat bijzondere bedrijfsprocessen in beeld gebracht.

industriefotograaf

Voorbereiding fotoshoot voor industrie.

De voorbereiding van een fotoshoot voor industrie verschilt weinig van die voor een doorsnee bedrijfsfotoshoot. Wel ben ik me ervan bewust dat partijen die een industrieel fotograaf inhuren, hun zaken al voorafgaand aan de fotoshoot heel goed geregeld moeten hebben. Dit is binnen deze sector nog belangrijker dan voor andere vakgebieden. Je kunt niet zomaar even de productie stilleggen.
Om tot een goed resultaat te komen, is het daarom van belang om al van tevoren na te denken over het soort beelden dat je wilt hebben. Die gedachten kun je via een briefing duidelijk communiceren naar de fotograaf.
Denk na wat de specifieke kenmerken zijn die gefotografeerd moeten worden, wat niet en wat wel duidelijk in beeld gebracht moet worden.
Hoe specifieker je een fotograaf kunt vertellen wat voor een foto’s je wenst, hoe sneller én beter deze gemaakt kunnen worden.
Daarnaast is het belangrijk jezelf ervan te verzekeren dat je medewerkers (of een aantal) mee willen doen met de fotoshoot.
Vraag de mensen die je wil laten portretteren voorafgaand aan de fotoshoot. Normaal gesproken is dat genoeg.
Wil je meer zekerheid dan is het verstandig om ze een model release formulier te laten ondertekenen. Zo weet je zeker dat je hun foto’s kunt gebruiken in je marketingcommunicatie uitingen.
Wilt u het maximale halen uit een architectuur fotoshoot lees dan wat er komt kijken bij het maken van een fotografie briefing. Benieuwd hoe u een goede bedrijfsfotografie-briefing schrijft? Bekijk dit blog-artikel eens: Briefing voor een fotografieopdracht

Fotografie voor industrie; de belichting is belangrijk.

In grote productiehallen vormt de lichtinval vaak een leuke uitdaging. Uiteraard moeten foto’s mooi belicht zijn. De verlichting in een fabriek is echter lang niet altijd ideaal voor fotografie. Zelf houd ik van foto’s die niet al te donker zijn. Om die te maken, maak ik geregeld gebruik van grote externe flitsunits. Dit zijn mobiele flitsers die op een accu werken zodat ik niet afhankelijk ben van de aanwezigheid van stroom.
Als je het gebruik van de belichting goed aanpakt, ziet de gemiddelde kijker niet snel dat er überhaupt externe belichting aanwezig was.
Het gebruik van dergelijk grote flitsunits kost wel wat tijd. Het moet ingeregeld worden en iedere keer als er iets verplaatst wordt moet er gekeken worden of de belichting nog klopt.

Inhoud is beschermd. Klikken met de rechtermuisknop is daarom uitgeschakeld.