Fotograaf Huib Nederhof

Interieurfotograaf Rotterdam

Interieurfotograaf Rotterdam met veel creativiteit.

Tot de fotografische specialismen van Huib Nederhof behoort het vastleggen van de interieurs van kantoren. Maar ook van fotograferen van interieurs van hotels, restaurants, directiekamers, fabrieken of bedrijfspanden.
Als interieurfotograaf Rotterdam brengt hij daarbij niet alleen zijn jarenlange ervaring in, maar ook een flinke dosis passie en creativiteit.
Huib heeft interieurfoto’s gemaakt voor architecten en makelaars van hotels, restaurants, woningen, kantoren en winkels.
Voor interieurfotografie Rotterdam moeten er continu keuzes gemaakt worden.Welke sfeer beoogd de opdrachtgever of interieurarchitect?
Welk meubelstuk moet, mag en kan verschoven worden.
Wat is het beste tijdstip voor de interieurfotografie?

interieurfotograaf Rotterdam

Interieurfotograaf Rotterdam

Een goede interieurfoto maken is vaak moeilijker en tijdrovender dan gedacht. Moeten er extra bloemen en planten geplaatst worden? Kunnen die van een andere plek worden gehaald om kosten te besparen?
Zijn extra lichtboxen gewenst om te gebruiken of moet er gefotografeerd worden met het natuurlijke licht wat van buiten komt en wat zich mengt met de elektrische verlichting?
Gemengd licht is wel altijd heel lastig door de verschillende kleurtemperaturen en kan heel storende kleurzwemen opleveren
Is het verstandig om met modellen te werken? Allemaal vragen die snel opgelost moeten worden in samenwerking met de opdrachtgever.
Fotograferen met kunstlicht en softboxen brengt op de dag zelf veel werk met zich mee maar kan zich in de postproductie terug verdienen.
Vervelend en tijdrovend is als de boel eerst flink opgeruimd moet worden. Als fotograaf moet je dan aan het werk om op te ruimen. Zonde van de tijd.

Die passie spreekt uit zijn bijzondere foto’s, waarin elk interieur letterlijk en figuurlijk op optimale wijze wordt belicht. Met een scherp oog voor detail en architectuur haalt hij als interieurfotograaf steeds het beste naar boven uit de objecten die hij fotografeert.

Een interieurfotograaf die met zijn tijd meegaat

Behalve het maken van interieurfoto’s met behulp van traditionele technieken, legt Huib zich ook toe op het maken van zogenoemde full screen VR-roundshots. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een camera die opnamen maakt terwijl hij rond zijn eigen as draait.

Dit maakt het mogelijk om interieur, in de vorm van interieurfotografie Rotterdam, op virtuele en interactieve wijze weer te geven op het internet. De toeschouwer kan daarbij als het ware om zich heen kijken en een totaalindruk krijgen van de inrichting. Deze techniek geeft letterlijk een nieuwe dimensie aan het beroep van interieurfotograaf. 

Interieurfotograaf

Interieurfotograaf

 

Waar dient rekening mee gehouden te worden bij interieurfotografie?

Een fotograaf die ingehuurd wordt voor maken van foto’s van een interieur heeft daar een specialisatie in. Niet iedere fotograaf kan dit. U als architect of klant wilt graag mooie en bruikbare foto’s hebben die meer dan recht doen aan het interieur. Het maken van een goede compositie met de juiste belichting, kleuren van licht en materiaal moet kloppen. Voor een goede interieurfotograaf moet dit gesneden koek zijn. 
Hoe is de verhouding van het bestaande licht, kan of moet ik daar iets aan toevoegen? Wat is de sfeer? Moet het moderne coole look hebben of juist warm romantisch? Wat zijn de donkere hoeken? Moeten die bijgelicht worden? Is het bestaande licht genoeg? Moeten of is mooi om elementen of meubelstukken uit te lichten? Moet er op een zonnige dag gefotografeerd worden? Of bij bewolkt weer. Of juist in de avond uren? Of moet daar iets aan toegevoegd worden? Goede doordachte composities en perfecte balans in het licht zorgen ervoor dat de ruimtelijke beleving van de bezoekers van architectuur optimaal in beeld komt.
Moeten het overzichtsfoto’s zijn of detailfoto’s? Meestal zal het een combinatie zijn.
Het zijn allemaal keuzes die grote invloed hebben op het resultaat.
Daarom is het verstandig om met een goede en ervaren fotograaf te werken die regelmatig bezig is met interieurfotografie.
Ik geef graag suggesties en luister uiteraard ook altijd naar uw ideeën.

De keuzes die je vooraf en tijdens het fotograferen maakt, bepalen immers of u als klant tevreden bent met het eindresultaat.

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy

Inhoud is beschermd. Klikken met de rechtermuisknop is daarom uitgeschakeld.