Huib Nederhof

  • fotograaf
  • Rotterdam
  • portfolio
  • panorama

Men at work

Een industriefotograaf verzorgt de fotografische weergave van onderwerpen met een industriële productie. De nadruk wordt gelegd op de middelen van de productie, het productieproces of in de bredere zin van hun effecten.
In contrast, de staande product fotografie met de focus op de geproduceerde goed.
Voor een goede industriefotograaf Rotterdam is het belangrijk dat de fotograaf kennis en binding heeft met de materie. Meedenken en een goed inlevingsvermogen heeft in de wensen van de klant is een vereiste.
Daarbij creatief is met de vaak beperkte mogelijkheden die er vaak zijn.
De veiligheidsvoorschriften begrijpen en respecteren is nog een vereiste.

Ik heb in mijn jonge jaren een technische opleiding gehad. Na mijn opleiding heb ik jaren lang gewerkt in de technische industrie en bouw.
Hierdoor begrijpt en kan ik goed omgaan met de man op de vloer. Begrijpen wat belangrijk is en wat benadrukt dient te worden met de fotografie.
Ik heb diverse klanten waarvoor hij industriële processen fotografeert en kolencentrales gefotografeerd over de hele wereld.
Klanten waarvoor ik units gefotografeerd voordat ze naar het project gaan. Meestal moeten deze nog even snel in de werkplaats gefotografeerd worden. Dit vaak tussen allerlei andere werkzaamheden die er in een werkplaats zijn.
Dit laatste, het in korte tijd fotografen van een installatie of unit, is een echt specialisme geworden.

Het fotograferen van glanzend staal in een werkplaats met vaak combinaties van daglicht en de elektrische verlichting is heel lastig. Een werkplaats geeft heel verschillende en lelijke kleurzwemen welke zeer lastig te verwijderen zijn.
Het vrijstaand maken van de unit of installatie is een secuur en arbeidsintensief werkje.
Industrie fotografie

Industriële fotografie zelf wordt gebruikt als voor commerciële fotografie van een bedrijf. Dit ten behoeve van externe presentatie. Het presenteren van technische ontwikkeling en de door een bedrijf behaalde resultaten.
Het kan een presentatie zijn voor de industrie fotograaf van het arbeidsproces in een werkplaats van het assembleren van ingekomen goederen. Maar ook een fotoreportage voor een verslag van het gehele bouwproces van een hal of installatie.
Industriële fotografie vraagt om technisch inzicht en improvisatie talent.
Het is altijd mooi om achter de techniek en de machines ook het contact met de mensen te zoeken.
En door met hen te praten de productieprocessen beter te begrijpen. Industriële fotografie vraagt om technisch inzicht en improvisatie talent. In de afgelopen jaren heb ik al heel wat bijzondere bedrijfsprocessen in beeld gebracht.
Met industriële fotografie vatten we de essentie van uw productieproces in beelden

De foto’s kunnen gepresenteerd worden in brochures, websites of op beurzen.
De omgeving van Rotterdam bevat veel industrie. Deze varieert van chemische fabrieken, scheepvaart,constructiebedrijven en voedselindustrie.

Inhoud is beschermd. Klikken met de rechtermuisknop is daarom uitgeschakeld.