Fotograaf Huib Nederhof

Panoramafotografie

Interesse in panoramafotografie in Rotterdam en/of omstreken? Dan ben je van harte welkom bij mij de panoramafotograaf Huib Nederhof. Deze specialistische tak van fotografie is voor mij als professionele fotograaf in Rotterdam altijd een grote passie geweest.

De panorama’s die ik fotografeer, zijn altijd in een hele hoge resolutie gemaakt. Met het maken van grote panorama’s heb ik inmiddels als fotograaf al 16 jaar ervaring mee.

Professionele panoramafotografie in Rotterdam

  • 16 jaar ervaring
  • Denkt met de klant mee
  • Weet wat de klant wenst
  • Boekt snel een optimaal resultaat

Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact met me op voor meer informatie. Vul hiervoor het contactformulier in, stuur een e-mail naar info@huibnederhof.nl of bel naar 0610701837. Graag vertel ik je meer over wat ik voor je kan betekenen.

 

Panorama fotograaf Rotterdam

Panorama fotograaf

Het maken van een grote panorama foto

Je maakt een panorama foto wanneer je een extra brede of een extra hoge foto maakt. Daarbij is een mooie locatie natuurlijk van groot belang. Er zijn niet veel locaties geschikt voor het maken van een panorama foto. Rotterdam is bijvoorbeeld een stad die zich goed leent voor panorama fotografie door zijn hoogbouw en havens.

Een panorama moet van links naar rechts namelijk boeiend blijven. Ik spreek van een panorama foto als de verhoudingen van de hoogte en breedte minstens 1 staat tot 3 is.
De grootste panorama die ik heb gemaakt kunt u zien bij de fietstunnel van de Capelsebrug in Capelle a/d IJssel. Deze is ruim 68 meter lang en bijna 4 meter hoog.

Panoramafotografie met ultra groothoek lens.

Voor panoramafotografie in Rotterdam is het het makkelijkst om een ultra groothoek op de camera te gebruiken en de boven- en onderkant weg te snijden. Dan heb je een panorama foto, maar geen panorama die geschikt is om groot af te drukken.

De resolutie is dan eigenlijk te laag of alleen goed genoeg voor in een tijdschrift. Meestal maak ik een panorama door meerdere foto’s aan elkaar te koppelen zodat er een veel hogere resolutie wordt verkregen.

Secuur werk

Sommige panorama’s die ik gemaakt heb bevatten meer dan 120 individuele foto’s. Het vereist veel en secuur werk in de nabewerking. Een auto die op een eerdere opname links in het beeld is gemaakt mag niet terug komen op een foto elders op de panorama.

Het controleren of er geen kleur en bewegingsverschuivingen van bijvoorbeeld takken en wolken in beeld komen kost ook veel tijd.

 

Panorama fotograaf Rotterdam

Diverse vormen van fotografie

Naast zijn specialisme in panorama fotografie voor Rotterdam en de rest van Nederland is Huib ook beschikbaar voor diverse vormen van fotografie. Hierbij kun je denken aan interieurfotografie, bedrijfsfotografie, industriefotografie en architectuurfotografie. Geen enkele klus is me als zakelijke fotograaf te gek.

Een ander specialisme van mij zijn de zogenoemde VR roundshots. Met deze vorm van fullscreen 360 x 180 graden fotografie kan een omgeving op een dynamische en interactieve manier worden weergegeven op het internet.

Bewonder mijn werk

Veel van de door mij gemaakte panoramafoto’s als panoramafotograaf waren te zien en te koop bij Galerie Urban in Rotterdam. Deze bestaat helaas door vervelende omstandigheden niet meer. De panorama’s zijn echter nog steeds in beperkte oplage en in diverse afmetingen te koop bij mij direct totdat ik een nieuwe geschikte galerie heb gevonden die het kan overnemen. Neem gerust eens een op de aparte webpagina met panorama’s. Daar kunt u de panorama’s bekijken en eventueel op inzoomen. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan contact met mij op.

Meer weten over mijn panoramafotografie?

Schakel mijn hulp in voor panorama fotografie in Rotterdam en ervaar het zelf. Wanneer je vragen hebt over de mogelijkheden kun je gerust contact met ons opnemen. Dit kan je doen via het contactformulier, door te mailen naar info@huibnederhof.nl of door te bellen naar 0610701837.

 

Panoramafotografie

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy

Inhoud is beschermd. Klikken met de rechtermuisknop is daarom uitgeschakeld.