Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Architectuurfotograaf

Home » Architectuurfotograaf

Architectuurfotograaf 

In Rotterdam is Huib Nederhof als architectuurfotograaf onder meer bekend geworden met zijn opvallende foto’s van de Maassilo in Rotterdam. Een foto uit deze serie leverde hem een derde prijs op in de prestigieuze Fujifilm Dutch Press Photo Award competitie in 2005.

Een allround architectuurfotograaf

Of het nu om moderne of klassieke bouwwerken, woningen, villa’s, kantoren of fabrieken gaat, Huib Nederhof weet de gebouwen steeds vanuit een bijzondere invalshoek te belichten.
Voor architectuurfotografie streeft hij de hoogste kwaliteit na.
Elk gebouw is anders. Van te voren bepaal ik zoveel mogelijk wat het juiste tijdstip is om het pand te bezoeken. Dit omdat het licht een gebouw kan maken of breken.
Het fotograferen van architectuur in Rotterdam is voor mij als inwoner erg prettig. Ik ken het gebouw van te voren en kan heel goed bepalen zonder veel tijdverlies, wat het juiste lichtmoment is voor de architectuurfotografie.
Hierdoor is het niet nodig om voor een object meerdere keren terug te komen omdat het licht niet de juiste kwaliteit had
Een fijne combinatie is als er ook interieurfoto’s gemaakt moeten worden.architectuurfotograaf rotterdam

Voor architectuurfotografie moet je strategische keuzes maken. Wat is de functie van het gebouw en moeten er mensen op de foto? Hoe is de relatie van het gebouw met de omgeving?
Moet het gebouw zo getrouw mogelijk gefotografeerd worden of mogen bepaalde accenten overdreven worden?

Dit zijn nog maar enkele facetten waar een architectuurfotograaf Rotterdam rekening mee moet houden.
Eventueel kan het hoogtestatief van 15 meter hoogte ingezet worden. Als dat nog niet hoog genoeg is, beschik ik ook over een drone die foto’s en video opnames kan maken.

Ook als u een architectuurfotograaf Rotterdam nodig hebt voor architectuurfotografie en panoramafoto’s, hoeft u niet verder te zoeken.
Al vele jaren legt Huib zich toe op het maken van dergelijke bijzondere foto’s, die een architectuurproject in een compleet beeld kunnen vastleggen.

Een goede architectuurfotograaf heeft ook technische lenzen nodig. Hier mee wordt voorkomen dat gebouwen scheef of achterover vallend worden afgebeeld.
Dit kan weliswaar ook in Photoshop gedaan worden maar er is dan wel sprake van een groot kwaliteitsverlies.

Architectuurfotografie Rotterdam