Fotograaf Huib Nederhof

Industriefotografie

Industriefotografie

Industriefotografie in Rotterdam

industriefotografie in Rotterdam

Industriefotografie betreft de fotografische weergave van onderwerpen met een industriële productie. De nadruk wordt gelegd op de middelen van de productie. Het productieproces of in de bredere zin van hun effecten.
In contrast, de staande product fotografie met de focus op de geproduceerde goed. Voor goede industriefotografie is het belangrijk dat de fotograaf kennis en binding heeft met de materie. Ook moet hij de veiligheidsvoorschriften begrijpen en respecteren.
Huib Nederhof heeft in zijn jonge jaren een technische opleiding gehad en heeft jaren gelang gewerkt in de technische industrie.
Hij heeft klanten waarvoor hij in het buitenland kolencentrales fotografeert.
En klanten waarvoor hij installaties en machines fotografeert die voordat ze de deur uitgaan om naar het project vervoerd te worden. Deze moeten dan nog even snel in de werkplaats gefotografeerd moeten worden.
Dit laatste is een echt specialisme geworden van industriefotograaf Huib Nederhof.
Het fotograferen van glanzend staal in een werkplaats gaat vaak met combinaties van daglicht en elektrische werkplaats verlichting. Dit geeft verschillende en lelijke kleurzwemen die lastig te verwijderen zijn.
Dit kan verholpen worden door met kunstmatige verlichting te werken. Dat kost echter veel tijd en als fotograaf wil je de werknemers op de vloer niet in de weg lopen.
Meestal kies ik ervoor om zo snel mogelijk de foto’s te maken. Op een later tijdstip worden dan de foto’s gecorrigeerd in Photoshop.
Ook het vrijstaand maken van de unit is een secuur en arbeidsintensief werkje.

Industriële fotografie

Industriële fotografie zelf wordt gebruikt als voor commerciële fotografie van een bedrijf ten behoeve van externe presentatie aan het bedrijf.
Of het presenteren van bijvoorbeeld technische ontwikkeling.
Of het presenteren van door het bedrijf behaalde resultaten.
Het kan een presentatie zijn van het arbeidsproces in een werkplaats van het assembleren van ingekomen goederen. Maar ook het fotograferen voor een verslag van een bouwproces van een hal of installatie.
Alles om uw boodschap krachtig naar buiten te brengen middels goed beeldmateriaal is mijn doel.
Altijd is het mooi om achter de techniek en de machines ook het contact met de mensen te zoeken.
En door met hen te praten de productieprocessen beter te begrijpen.

De foto’s kunnen gepresenteerd worden in brochures, websites of op beurzen.

industriefotografie

industriefotografie

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy

Inhoud is beschermd. Klikken met de rechtermuisknop is daarom uitgeschakeld.